Gode naboer

Posted by ole
mar 31 2013

Havnås har mye flott turterreng, men for de som ønsker litt avveksling, går det an å stikke over til våre «blodsbrødre» og gode naboer i Hærland. Her har Finn Pedersen, Jan Johansen, Kjell Ulfsby og Thor Arne Larsen ryddet, merket og skiltet et løypenett på ti mil i området mellom Lundebyvannet, Dalveien, Nøklevann og inn over kommunegrensa mot Marker. Ja, i det siste har det blåmerkede stisystemet deres faktisk fått avleggere helt opp til Oppskott.

Jeg prøvegikk omtrent en tiendel av stiene deres påskeaften og anbefaler alle skau-elskere å prøve det samme. Merking er jevnt over veldig bra, skiltingen gjør det lett å velge ruter og det finnes flere steder der man kan slå seg ned og åpne termosen. Det beste kartet over området, med stiene avmerket, finner du på http://turkart.ostfoldfk.no/turkart/.

IMG_0365

Rasteplass mellom Haugerud og Hakatjerna.

Buvika ved Hungervann, inne på Rødenes-sida av terrenget.

Buvika ved Hungervann, inne på Rødenes-sida av terrenget.

Tavlene, tett opptil "treriksrøysa" der Eidsberg, Marker og Høland møtes.

Tavlene, tett opptil «treriksrøysa» der Eidsberg, Marker og Høland møtes.

 

 

You must be logged in to post a comment.

Trackback URL for this entry