Vel-fest

Havnås Vel | Posted by ole
mar 18 2024

Krigsminner ved Langfosstjern

Historiske Havnås | Posted by ole
sep 03 2022

Vest for Langfosstjern er det satt opp en plakett til minne om et av gjemmestedene til flyktninglosene Johan Sætra, fra det nærliggende Sætra i Trøgstad, og Arne Nes fra Høland. Sammen fraktet de kofferter med ammunisjon fra Sverige og oppbevarte dem her før levering til Hjemmefronten.
Hytta ble bygget høsten 1944 og var i bruk fram til frigjøringen året etter. Rester etter den lille hytta var fortsatt synlige rundt årtusenskiftet, men i dag er det ingen andre spor tilbake enn plaketten. Johan Sætra hadde også andre tilsvarende skjulesteder i skogen rundt Sætra og Fjellengen.
Harry Svendsby var en av flyktninglosene som hjalp flyktninger over til Sverige langs de samme stiene, men selv han visste ikke om disse skjulestedene. Svendsby var bare 15 år da krigen startet og var med Trygve Grefsli som hjelpegutt på Oslo-bussen. Slik kom han i befatning med flyktningtransporten og rundt 1942 begynte han å følge folk fra Grefsli via Faugli-Lia-Jordbrånen-Fjellengen over til Rødenes, der de krysset sjøen med robåt.

Del 1 av flyktningruta
Del 2 av flyktningruta
Del 3 av flyktningruta

Fiskesommer

Friluftsliv, jakt og fiske | Posted by ole
jun 02 2019

Mimring i Østre Trøgstad ungdomslag

Historiske Havnås | Posted by ole
mai 16 2019

KONSERT

Sang og musikk | Posted by ole
mar 22 2019

Vi smeller i gang med konsert og taco-fredag 22. mars klokken 18.00 2019 på Grendehuset. Havnås Skolekorps og Skuddsikker sørger for det musikalske. Hvorfor ikke ta fredags-tacoen sammen med oss? Pris for taco-buffet:

  • Voksen (over 13 år): 90,-
  • Barn: 45,-
  • Brus: 10,-

Loddsalg i pausen.

Vel møtt til Grendehuset på Havnås!

HÆRAS VENNER

Friluftsliv, jakt og fiske | Posted by ole
jan 09 2018

Tirsdag 9. januar kl.18.00 2018 på Gamleskolen. Møte om utvikling av Hæravassdraget fra Grefslisjøen til Åsengen. Se reportasje i Smaalenene.

Quiz 7. april 2017

Dagligliv, Gamleskolen, Havnås Vel | Posted by ole
apr 09 2017

Fredrag 7. april arrangerte Havnås Vel quiz på Gamleskolen. Lokalet var som vanlig fylt til siste plass. Det ble serveret kyllingsuppe mens de fire lagene mens de fire lagene varmet opp med amerikanske presidenter, byer i Belgia og ned-psykingen av konkurrentene.

Quizmaster John Øyvind hadde satt sammen en utmerket blanding av 2 x 15 spørsmål, med bl.a. 5 musikkoppgaver knyttet til film. Å lage quiz-oppgaver er en utfordring. Er det for lett, forsvinner spenningen. Blir det for vanskelig, faller humøret. Og dessuten skal temaene være variert nok til at alle føler at de bidrar. Jevne resultater og fornøyde deltagere beviste imidlertid at John Øyvind hadde truffet blink.

Forrige rundes vinnere greide å forsvare tittelen med knapp margin og kunne dermed nyte seierens søte frukter (Nidars favoritter) resten av kvelden. Fra oss som deltok til dere som arrangerte: Takk for et flott arrangement!

Turkart – Havnåshøgda

Friluftsliv, jakt og fiske | Posted by ole
jan 29 2017

Er du interessert i å rusle rundt i skauen øst for Havnås, kan kanskje dette være nyttig? Klikk på kartet for å få opp et større bilde, som du kan skrive ut. PS. Bare et fåtall av disse stiene er blå-merket i terrenget.

Havnås barne- og ungdomsgospel

Sang og musikk | Posted by Havnås Vel
jan 28 2017

Havnås barne- og ungdomskor har startet opp øvelsene sine igjen, og de har plass til mange fler!

Barnekoret er for barn i alderen 3-8 år.

«Midt koret» er for barn i alderen 9-12 år, da får man både være med i barnekor og ungdomskoret.

Ungdomskoret er fra 12 år og oppover, eldste nå er 19 år!

Høres det interessant ut så er det bare å møte opp på Betania Havnås onsdager kl 18 eller ta kontakt med Veronica Langsæther.

 

Havnås Barnegospel og Ungdomsgospel sitt bilde.

Vinterspretten på Havnås

Friluftsliv, jakt og fiske, Havnås Vel, Sport og idrett | Posted by Havnås Vel
jan 28 2017

4. februar 2017 inviterer Havnås Vel, FAU skole og barnahag til en vinteraktivitetsdag i beitet på Faugli for hele familien med hopprenn, aking, lek, bål og sosialt samvær!

 

Barn- & familieklasser     kl 11-14

Voksenklasser                  kl 15-

 

Ta med mat og drikke (vi har varm saft og pinnebrød), varme klær, noe å sitte på, ski/akebrett.

 

På kvelden blir det ”AFTERSKI” på grendehuset/skolen fra kl 19

”Skiantrekk”

Serving av gryte

Band

Premieutdeling

 

Inngang fest 200,-

Påmelding: 1140 45 73650

invitasjon vinterspretten_2