Archive for the ‘Sport og idrett’ Category

Vinterspretten på Havnås

Friluftsliv, jakt og fiske, Havnås Vel, Sport og idrett | Posted by Havnås Vel
jan 28 2017

4. februar 2017 inviterer Havnås Vel, FAU skole og barnahag til en vinteraktivitetsdag i beitet på Faugli for hele familien med hopprenn, aking, lek, bål og sosialt samvær!

 

Barn- & familieklasser     kl 11-14

Voksenklasser                  kl 15-

 

Ta med mat og drikke (vi har varm saft og pinnebrød), varme klær, noe å sitte på, ski/akebrett.

 

På kvelden blir det ”AFTERSKI” på grendehuset/skolen fra kl 19

”Skiantrekk”

Serving av gryte

Band

Premieutdeling

 

Inngang fest 200,-

Påmelding: 1140 45 73650

invitasjon vinterspretten_2

 

 

Havnås-damene best igjen!

Sport og idrett | Posted by ole
mar 01 2014

Fredag 15. november 2013 møttes dametrimmerne fra Havnås, Båstad og Skjønhaug for å måle krefter i Trøgstad-hallen. Og Havnås-damene forsvarte sin mesterskapstittel fra i sommer og dro hjem med vandrepokalen nok en gang.

Råtassen 2013

Oppvekstsenteret, Sport og idrett | Posted by ole
jul 09 2013

Råtassen

Havnås skoles klassiske terrengløp «Råtassen» ble i år arrangert onsdag 19. juni. Lokalavisen spanderte dobbeltside på arrangementet og årets vinnere ble Hannah og Anton. Vi gratulerer vinnerne og vil gjerne rose alle som deltok. Flott innsats og kjempebra Havnås-reklame!

Deltagere i Råtassen slår et slag for fargerikt fellesskap.

Deltagere i Råtassen slår et slag for fargerikt fellesskap.

Dametrimmens sommer-cup

Dagligliv, Sport og idrett | Posted by ole
jun 20 2013

Fredag 7. juni arrangerte Dametrimmen sommer-cup og inviterte damene fra Båstad og Skjønhaug til innebandy- og basketturnering. Med seier i begge sine innebandy-kamper og en av basket-kampene sikret Havnåsdamene hjemmeseier. Kvelden ble avsluttet med salat, øl, quiz og hyggelig samvær i bua på Faugli.

Oppgradert lysløype

Friluftsliv, jakt og fiske, Havnås Vel, Sport og idrett | Posted by ole
feb 09 2013

Frode K, Frode R, Carl Fredrik, Per og Ole har i dag gjort en befaring i lysløypa, for å vurdere hva som må til for å gjenopplive den.

12 stolper mangler helt, og de 26 gjenværende er alle så pass slitne at flertallet mener det er like greit å bytte alt på en gang, altså 38 stolper totalt. Med en snittlengde på rundt 40m per spenn, betyr det en kabellengde på rundt 1500m. Halvparten av spennene har kabel i dag, men vi er usikre på om den kan gjenbrukes, eller om vi ev. må skifte ut all kabel også. Et annet spørsmål er man vi skal velge armaturer som er billigst mulig, eller gå for LED. Det har grodd til mye siden løypa var i bruk sist, så det må ryddes en del langs traseen for å «få fram» stolpene.

Om kommunen kan følge opp med å forlenge gatelyset med to stolper mot Faugli og montere ei «låvelampe» på gavlen som vender nordover på skolen får vi en runde på drøye to kilometer.  Neste skritt nå blir at

 • Frode R sjekker priser hos HS Installasjon og forhører seg med noen som har gravemaskin med jordbor og stolpereiser. Stolpene måler ca. 7 m fra bakken og opp.
 • Johan Ragnar sjekker priser på stolper, samt om det er mulig å få gode priser på kabel & armatur.
 • Ole kontakter kommunen for å forhandle fram betingelsene for at Havnås Vel skal overta lysløypa. Hvem som betaler strømregninga er f.eks. noe vi må avklare.

Lysløype_trase

Her kan du se Intratek-tilbudet vi mottok da det først ble snakk om å gjenoppbygge lysløypa:

Infratek_tilbudet

Kabel som kan benyttes: Nexans AXCLH-O 24kV hengekabel 3×95 A/16 mm2. Pris fra vennligsinnede kontakter: kr 45,-per meter – eks mva , trommelkost og frakt. Leveres på 500m tromler.

Mulige armaturer:

 • Stratos-N fra DLEDS (føres i Norge av catena.no). Pris kr. 2090,00 netto ex. mva, uten arm og stolpefeste. Effekt: 27W
 • Siteco ST 50
 • Scoop 50/70W HST/HT fra DEFA Lightning, med 70W pære, 0,5m arm og krave for tremast. Pris kr. 1490,00 ex. mva.

Havnåsinger er sprekere enn de fleste

Oppvekstsenteret, Sport og idrett | Posted by ole
jun 11 2011

Da Nasjonalforeningen for folkehelse nylig arrangerte hoppetaukonkurranse, var sjuende klasse på Havnås den klassen som hoppet mest i hele Østfold. De kom faktisk på en 13-delt førsteplass på landsbasis, og kan dermed kalle seg norgesmestere også.

Og det stopper ikke der. Dette er andre gang denne klassen vinner konkurransen, og i tillegg var det Havnås-klasser på andre-, tredje- og fjerdeplass i Østfold også! Dette vitner om både målbevissthet og god kondisjon. Er det rart vi er stolte av Østfolds minste – og beste – tettsted?

Premiepengene fra fjorårets seier har blitt brukt på årets klassetur. Målet var Tretopphytta i Brumundal med kano. Vi gratulerer med den strålende innsatsen og håper det ble en minneverdig tur, selv om den kanskje ble litt våt. Brumunddal fikk ca. 50mm nedbør i uka som var.

Spreke sjuendeklassinger... (foto: Martin Altmeier)

...på tur til Tretopphytta.

...på tur til Tretopphytta. (Foto: Martin Altmeier)

G10 avdeling 09 2011

Sport og idrett | Posted by Havnås Vel
mai 01 2011

G10

I Havnås har vi et fotball lag bestående av både gutter og  jenter. I år er det sju aktive spillere. Disse er Anna Barlund, Kim Egil Aastrøm, Eskild Lier, Emil Kreppen, Snorre Hamborg, Marius Moberg og Fredrik Fagerli.

Vi har trening en gang i uken hele året. Om sommeren bruker vi ballbingen og i vinterhalvåret bruker vi gymsalen. På sommeren deltar laget på forskjellige cuper, ettersom hva det er anledning til. Ellers i året har vi hyggestunder med grilling, bowling el. Dette blir stort sett finansiert med inntekt fra kiosk salg på hjemmekampene. Da selger vi kaffe, brus og noe å bite i.

Nå står årets seriestart for døren og vi håper at flere vil komme å heie laget fram til seier eller gi økt motivering til spillerene.

Hjemmekamper på Havnås er følgende:

 • 10.05.11 kl. 18.00 mot Eidsberg
 • 12.05.11 kl. 17.30 mot Skjønhaug
 • 26.05.11 kl. 17.30 mot Rakkestad Hvit
 • 25.08.11 kl. 17.30 mot Rakkestad Rød
 • 21.09.11 kl. 18.00 mot Mysen United

Møt opp og ta ettermiddagskaffen med spennende underholdning. Her finnes et interessefellesskap uten like.

Havnås-gutt på pallen i EM

Sport og idrett | Posted by ole
mar 22 2011

Ole Henrik Østreng Nes overgikk alles forventninger under det uoffisielle ungdoms-EM på skøyter i Heerenveen i helga. 12 år gamle Ole Henrik lå 25 hundredeler bak tredjemann foran fjerde og siste løp, der de to skulle gå i samløp.

Ole Henrik på startstreken

Målbevisst ung mann på startstreken

I et meget jevnt løp trakk Ole Henrik det lengste strået, slo parkameraten med 27 hundredeler og sikret seg dermed bronsen sammenlagt. Vi gratulerer på vegne av hele grenda med en kjempeflott innsats!

En verdensmester fra Havnås!

Sport og idrett | Posted by ole
mar 15 2011

Onsdag 9. mars vant Ole Andreas Skatvedt fra Haugen i Havnås sin klasse i det 33. veteran VM i skihopp i Harrachov.
Skatvedt hoppet 63,5m i første hopp og 62,5m i andre hopp og slo dermed Øyvind Villesvik og Fidel Terentiev på henholdsvis andre og tredje plass.

Vi gratulerer Ole Andreas med seieren!

In the air tonight

"In the air tonight..."

På pallen i Harrachov

På pallen i Harrachov