Oppgradert lysløype

Posted by ole
feb 09 2013

Frode K, Frode R, Carl Fredrik, Per og Ole har i dag gjort en befaring i lysløypa, for å vurdere hva som må til for å gjenopplive den.

12 stolper mangler helt, og de 26 gjenværende er alle så pass slitne at flertallet mener det er like greit å bytte alt på en gang, altså 38 stolper totalt. Med en snittlengde på rundt 40m per spenn, betyr det en kabellengde på rundt 1500m. Halvparten av spennene har kabel i dag, men vi er usikre på om den kan gjenbrukes, eller om vi ev. må skifte ut all kabel også. Et annet spørsmål er man vi skal velge armaturer som er billigst mulig, eller gå for LED. Det har grodd til mye siden løypa var i bruk sist, så det må ryddes en del langs traseen for å «få fram» stolpene.

Om kommunen kan følge opp med å forlenge gatelyset med to stolper mot Faugli og montere ei «låvelampe» på gavlen som vender nordover på skolen får vi en runde på drøye to kilometer.  Neste skritt nå blir at

  • Frode R sjekker priser hos HS Installasjon og forhører seg med noen som har gravemaskin med jordbor og stolpereiser. Stolpene måler ca. 7 m fra bakken og opp.
  • Johan Ragnar sjekker priser på stolper, samt om det er mulig å få gode priser på kabel & armatur.
  • Ole kontakter kommunen for å forhandle fram betingelsene for at Havnås Vel skal overta lysløypa. Hvem som betaler strømregninga er f.eks. noe vi må avklare.

Lysløype_trase

Her kan du se Intratek-tilbudet vi mottok da det først ble snakk om å gjenoppbygge lysløypa:

Infratek_tilbudet

Kabel som kan benyttes: Nexans AXCLH-O 24kV hengekabel 3×95 A/16 mm2. Pris fra vennligsinnede kontakter: kr 45,-per meter – eks mva , trommelkost og frakt. Leveres på 500m tromler.

Mulige armaturer:

  • Stratos-N fra DLEDS (føres i Norge av catena.no). Pris kr. 2090,00 netto ex. mva, uten arm og stolpefeste. Effekt: 27W
  • Siteco ST 50
  • Scoop 50/70W HST/HT fra DEFA Lightning, med 70W pære, 0,5m arm og krave for tremast. Pris kr. 1490,00 ex. mva.

Comments are closed.